2011-10-31

Wing wing. Herrow?
Idag har vi sovit rätt länge, gjort varma mackor och sen "vilat lite" (= sova 3h, SJUKT jetlaggade, eller ja, mest jag (Sara)). Nu sitter vi på biblioteket och mejlar på lägenheter/jobb med nyfunnen entusiasm! Hej och hå, så att säga.
Ikväll kanske vi ska på fest hos vår roomies vänner, det kan bli ball, de är britter och vi träffade dem som hastigast när de kom för att hämta sina grejer i rummet då de flyttade ut ur det som nu är vårt rum. Vi har för övrigt fått en till roomie, han heter Tjåå. Tror vi. Eller något helt annat men vi hörde inte riktigt när han presenterade sig. Han kommer från Sydkorea och pratar fantastiskt dålig engelska för att ha varit här i snart ett år. Nåja, han är snäll iallafall och verkar rätt ensam. Hade lätt friendat honom på facebook om jag uppfattat vad han hette.
Idag är det typiskt tråkigt väder men desto roligare folk på stan eftersom det är halloween, gänget i receptionen har gått all in och ser inte kloka ut. Jag personligen nöjer mig med zombielooken som kommer gratis med jetlaggen!
Igår stängde biblioteket precis när vi skulle ladda upp bilder, därav den enda och sjukt awkward bilden på mig. Hehe. Här kommer några fler:
Martin med halva näven i örat på Heathrow


Sjukt seriös tjej jobbar på CVt


Minde seriös tjej däckad i Hongkong


Woho!


I närheten av chinatown första dagen


Rummet!


Här är Martin


Melbourne


osv.


osv.


Over and out!

2011-10-30

Cha cha bloggen!
Nu har vi gjort oss någorlunda hemmastadda i Melbourne och till och med skaffat bibliotekskort - därav internet (GRATIS)! Första natten spenderade vi i en jättefin/-fräsch/-kul/-ball/-lyxig lägenhet, dvs. alldeles för dyr för oss så dagen därpå flyttade vi in på ett hostel; "Flinders station något backpacker hostel" som ligger mitt i smeten på Elizabeth street = NAJS. Tyvärr är stället rätt äckligt men vi klagar inte, bara när vi lagar mat. Då är det mer äckligt. Vår rumskompis heter Emil och han är snel, dessutom ligger det en klubb mitt i huset (true story) till vilken vi är trogna besökare (två kvällar iaf). Vårt socialiserande gav igår resultat då vi skaffade oss australiensiska vänner, den ena heter James och den andra förstod vi inte. Men han kom från Nya Zeeland. De är typ 30 år och vi känner oss lite skeptiska till deras avsikter, men det blir nog bra - oroa dig inte mamma!
Annars då... Melbourne är en rätt hipp stad, känns ganska europeisk och fräsch. Många strippklubbar dock, till Martins stora lycka. (nee). De har många spårvagnar och på tisdag är det Melbourne Cup = stor galopptävling och det är tydligen ett stort happening, vi är inte bjudna. Vädret är rätt trist tyvärr men vi misströstar inte, alla säger att det blir varmare!
Vi letar lägenhet och jobb utan någon större entusiasm, mest är vi sugna på roadtrip längst östkusten och en liten tur på "The great ocean road" (HAHA skrev "ocean toad".......) så vi får se hur det blir med allt. Blir det så kommer vi ju hem tidigare och då blir ni glada!
Här kommer en bild:

Vad gör vi? Nu kör vi!

Hej! Nu börjar resebloggen på riktigt, vi åker ju faktiskt IMORGON så det är på tiden. 07.45 lyfter mitt plan från CPH och 09.35 möts vi på LHR för att lämna Europa 12.30. Sjukt? Ja ganska. Om jag har resfeber? You bet. Men vafan, lite kul kommer det ju bli. Eller nej vad sa jag nu? SKITKUL menade jag! AAAAH, så otroligt många känslor på en gång men bara vi fixar boende och jobba lägger ju sig paniken... Det kommer bli bra!
Tyvärr är ju en av nackdelarna med att åka iväg såhär alla farväl... Kommer sakna alla så galet mycket, kompisar som familj men fikan i söndags gjorde det faktiskt lite lättare. Och det är bara 8 månader! Träffade iaf Carro och Bella idag på en fika (återkommande situation) och eftersom de också ska down under hoppas jag verkligen att vi ska kunna ses där! Synd att inte fler kan komma ner, men det är ju inte så konstigt egentligen. Jag antar att ALLAS liv inte kan kretsa runt mig...
Så, andra premiärinlägget. Nästa gång jag uppdaterar är jag nog antingen i Hongkong eller framme i Melbourne - och det kommer bli awesome!


PS. För er som vill adda på Skype: sara.hansson93 heter jag!



Blir det god öl i Australien månne..?

RSS 2.0