Paddington

Alla kanske inte vet vem Paddington är. Tillexempel Martin. Paddington är alltså en björn, ni kan se en bild i headern, som figurerar i böcker av Michael Bond. Han hittas av en engelsk familj på Paddington station i London, med en skylt som lyder: "please take care of this bear", han kommer ursprungligen från mörkaste Peru. Praktiskt nog har Paddington alltid mackor med marmelad under sin hatt.

Så enkelt är det faktiskt och jag kanske borde överväga en sån där skylt när jag åker till Australien...


Välkommen

Hej! Den här bloggen kommer förmodligen läsas av bekanta, typ kompisar, mammor, farföräldrar och kanske en och annan pappa eller bror - kort sagt alla de som vill följa min och Martins resa till andra sidan jorden; Australien!

Vi drar 26 oktober och planen är att landa i Melbourne (efter en lååååång flygresa), hitta en lägenhet och varsitt jobb. Där kommer vi stanna i 5-6 månader för att jobba, njuta av en ny stad, skaffa kompisar (något som kommer vara jättelätt för Martin och jättesvårt för mig, inte ens kängurur är vänliga tydligen) och Martin påstår att han ska lära sig surfa (ha!). Därefter ger vi oss ut på lite roadtrip. Denna del av resan är inte särskilt planerad utan beror mycket på pengar och möjligheter - vi improviserar! Jag tror att vår hembiljett är bokad till 5 maj, men det kostar "bara" 1000 kronor att byta datum, något vi räknar med att behöva göra, så det är lite ovisst när vi återvänder hemåt men MYCKET senare än 5 maj blir det ju inte eftersom Martin påstår att det blir höst i Australien då och det tolererar vi inte! (?)

En av anledningarna till att jag börjar blogga redan nu är att jag åker till Ghana 4-19 september med min kära vän Mia för att volontärarbeta på ett barnhem/daghem! Vi åker med volontärresor.se och har valt att åka på någon slags lyxvariant, nåja, valt och valt... Det fanns inte så många alternativ och våra mammor skulle inte varit så pigga på att vi köpte varsin enkelbiljett och freestylade. Vissa saker ska inte freestylas. Nu reser vi under ordnade former och får njuta av "vita sandstränder och vajande palmblad". Ah well.

En andra anledning till att jag börjar blogga redan nu är att jag flyttar till Stockholm på söndag för att kunna passa upp Martin på heltid! ... Nää. Jag ska börja jobba som lärarvikarie up north och detta råkar vara en bra möjlighet för oss att öva på sambolivet. Min mami tycker att detta är oerhört jobbigt och hon kommer bli jätteglad när jag delar med mig av denna bloggadress!

Dessutom tycker jag väl att det är lite kul att skriva. Om jag ska vara ärlig. Och erkänna. Hm.

Om någon är intresserad av att åka till Australien (vilket jag vet att vissa är..!) kan jag skriva om hur vi gjort innan resan och sådär, hur vi fixat rent praktiskt helt enkelt. Jag ska försöka få Martin att skriva då och då när vi är i Australien iallafall, det kanske kan vara kul som omväxling. Hej sålänge!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0